Trapéz és Torony

1,129,030 Ft

A Pilates trapéz és torony olyan esszenciális eszközök a Pilates rendszerében, melyek lehetővé teszik a gyakorlók számára, hogy átfogóan fejlesszék testüket, erősítsék izmaikat, javítsák testtartásukat és növeljék testtudatosságukat. Joseph Pilates, a híres testmozgásmester által tervezve, ezek az eszközök kiválóan kiegészítik a hagyományos matracos Pilates gyakorlatokat, és lehetővé teszik a változatosság és kihívások széles skáláját.

Leírás

A Pilates rendszerének egyik alapvető eleme a Pilates torony és Pilates trapéz, amelyek sokoldalú eszközök a testmozgáshoz és az egészség megőrzéséhez. Ezek az eszközök lehetővé teszik a változatos és hatékony Pilates gyakorlatok végrehajtását, amelyek segítenek erősíteni az izmokat, javítani a testtartást és növelni a rugalmasságot.

 

Pilates Torony:

A Pilates torony egy multifunkcionális eszköz, amely magában foglalja a függőleges és vízszintes rudakat, valamint a rugós rendszert. Ez az eszköz lehetővé teszi álló, ülő és fekvő helyzetben végzett gyakorlatokat is, és különféle ellenállást és támogatást nyújt a test számára. A Pilates torony segítségével erősíthetjük és nyújthatjuk a test különböző izomcsoportjait, javíthatjuk a testtartást és növelhetjük a testtudatosságot.

 

Kiknek ajánljuk?

A Pilates torony különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék fejleszteni az erőt, a rugalmasságot és az egyensúlyt, valamint azoknak, akiknek problémájuk van a testtartással vagy a hátproblémákkal. Emellett a Pilates torony segíthet az izomtónus javításában és a sérülések megelőzésében is.

 

Pilates Trapéz:

A Pilates trapéz, más néven Pilates Cadillac, egy másik fontos eszköz a Pilates gyakorlatok során. Ez az eszköz lehetővé teszi az álló, ülő és fekvő helyzetben végzett gyakorlatokat egyaránt. A Pilates trapéz segítségével erősíthetjük és nyújthatjuk a test különböző izomcsoportjait, javíthatjuk a testtartást és növelhetjük a testtudatosságot.

 

Kiknek ajánljuk?

A Pilates trapéz különösen ajánlott azoknak, akik szeretnék fejleszteni az erőt, a rugalmasságot és az egyensúlyt, valamint azoknak, akik hajlamosak a hátfájásra vagy a gerincproblémákra. Emellett a Pilates trapéz segíthet a testtartás javításában és az izomtónus növelésében is.

 

Milyen típusú gyakorlatok végezhetők az eszközökkel?

A Pilates torony és Pilates trapéz két kiváló eszköz a Pilates gyakorlatokhoz, amelyek segítenek erősíteni az izmokat, javítani a testtartást és növelni a rugalmasságot. Ezek az eszközök különösen ajánlottak azoknak, akik szeretnék fejleszteni az erőt és az egyensúlyt, valamint azoknak, akiknek problémájuk van a testtartással vagy a hátfájással. Emellett a Pilates torony és Pilates trapéz segíthet a testtudatosság növelésében és az izomtónus javításában is. Mindkét eszközt szakértő irányítása alatt ajánlott használni, hogy biztonságos és hatékony edzést biztosítsunk a testünknek és az elménknek.

A lenti videóban megtekinthetik az eszközök használatát.

 

Erősítő gyakorlatok:
– Láb- és karerősítő gyakorlatok, például lábemelések vagy karhajlítások a rugós ellenállás segítségével.
– Hasizomerősítő gyakorlatok, például hasprés a függőleges rudak segítségével.
– Hátmegerősítő gyakorlatok, például hátmegerősítő húzódzkodások a függőleges rudakhoz rögzített kötél segítségével.

Nyújtó gyakorlatok:
– Hátnyújtás a vízszintes rudakhoz kapaszkodva, ami segít a gerinc nyújtásában és hajlításában.
– Csípőnyújtás a rugós rendszer segítségével, amely segít lazítani a csípőizmokat és javítani az ágyéki mobilitást.
– Vállnyújtás a függőleges rudak segítségével, amely segíti a vállízületek mozgékonyságát és nyújtását.

Stabilitás gyakorlatok:
– Egyensúlygyakorlatok a torony padján vagy a függőleges rudakon állva, amelyek segítenek javítani az egyensúlyt és a testkontrollt.
– Plank gyakorlatok a torony padján, amelyek segítenek erősíteni az egész testet és stabilizálni a magot.
– Háton fekvő stabilitás gyakorlatok a toronyban rögzített rugókkal, amelyek segítenek fejleszteni a mély izmok stabilitását és erősítését.

Mobilizáló gyakorlatok:
– Gerinctorzító gyakorlatok a torony padján vagy a függőleges rudak segítségével, amelyek segítenek javítani a gerinc mobilitását és rugalmasságát.
– Csípőforgató gyakorlatok a torony padján vagy a vízszintes rudakon fekve, amelyek segítenek lazítani és mobilizálni a csípőízületeket.

Fontos megjegyezni, hogy a Pilates tornyot és trapézt megfelelően kell használni, és ajánlott szakértő irányítása alatt elkezdeni a gyakorlatokat, különösen kezdők esetében. A torony és trapéz segítségével számos előnyös gyakorlatot végezhetünk, amelyek segíthetnek az erőnlétünk, testtudatosságunk és egészségünk javításában.

Az ár a jelen nyersanyagár ingadozása miatt tájékoztató jellegű.