Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Pilates edzés?

A pilates egy testmozgás forma, amelyet Joseph Pilates német születésű edző fejlesztett ki az 1920-as években. A pilates célja a test stabilitásának, rugalmasságának és erőnlétének javítása az ellenálláson alapuló gyakorlatok és a kontrollált, precíz mozgások segítségével. Kiemelkedően fontos benne a mélyizmok, különösen a has, a hát és a medence izmok erősítése, amelyek segítenek a testtartás javításában és a gerinc egészségének megőrzésében.

A pilates gyakorlatok nem túl gyorsak, inkább lassúak és átgondoltak, hangsúlyozva a légzést, az izomműködés koordinációját és a mentális koncentrációt. Alkalmas minden korosztálynak és kondíciószintnek, gyakran alkalmazzák rehabilitációra és sérülések megelőzésére is.

Mi az a Reformer Pilates?
 
A reformer pilates egy speciális pilates módszer, amely egy sajátos eszközt, a reformert használja. A reformer egy lapos platform, amely csúszik egy kereten belül, és rugók segítségével állítható ellenállást biztosít. A gyakorlatokat a platformon fekve, ülve vagy állva végzik, és a rugók ellenállása segít a test megerősítésében.
 
A reformer pilates nagyobb hangsúlyt fektet a precíz izommunkára és az izmok kontrollálására, emellett javítja a testtartást, növeli az izmok erejét és rugalmasságát, valamint segít a sérülések megelőzésében és a rehabilitációban. Ez a forma különösen hatékony az egyensúly és a core izmok fejlesztésében.
 
Kezdők is jöhetnek?
Természetesen igen! Szeretettel várunk minden kezdőt! 🙂
Az edzőink mindenben segítenek, megmutatják a gyakorlatokat, és felhívják a figyelmet a helyes kivitelezésre.  Nem fogod hátrányban érezni magad a többiekhez képest, akik már régebb óta járnak ilyen edzésre.
Szükséges bármilyen előképzettség az órára?

Nem szükséges. Ha még soha sem voltál reformer Pilates edzésen, akkor a kezdő reformer Pilates órára jelentkezz be.

Kiegészítő vagy fő sportként használjam?

Sokan fő sportként használják. A reformer Pilates egy teljes értékű mozgásforma, amely nagyon jól megmozgatja a teljes testet, erősíti a mélyizmokat, növeli a mozgástartományt és fejleszti az egyensúlyt, valamint a mozgás koordinációt.

Vannak, akik kiegészítő sportként űzik egy másik sport mellett. Pl.: futók, táncosok, verseny sportot űzők is járnak heti rendszerességgel reformer Pilates edzésre. Ennek oka, hogy ezzel a speciális géppel teljesen máshogyan tudod megmozgatni és fejleszteni az izomzatodat, mint más sportban. Nagyon jó kiegészítője bármilyen sportnak. Sokan a rendszeres sportot űzők közül is azt mondják egy reformer Pilates edzést követő napon, hogy „Olyan helyen is izomlázam van, ahol nem is tudtam, hogy van izom!” 🙂

 

 

 

Mi az edzés menete?

Az edzés menete: 

 • Bemelegítés: minden edzést bemelegítéssel kezdünk. Ez pár percet vesz igénybe. A bemelegítés történhet a talajon, vagy a reformer Pilates gépen. Ezt az edző dönti el, hogy milyen bemelegítést tart. A bemelegítés fontos, mert a sérülések megelőzhetőek általa, hiszen felkészíti az izmokat és ízületeket a magasabb intenzitású mozgásra. Fokozza a véráramlást az izmokban, így több oxigén és tápanyag jut el hozzájuk. Segít a koncentrációban és ráhangol az edzésre.
 • Az edzés fő része: az erősítő gyakorlatok sora. Ezek változatos gyakorlat kombinációk, amelyek különböző izmokat dolgoztatnak meg. pl.: hátizom, hasizom, comb izmok, farizom, vádli… Az erősítés mellett, a gyakorlatok fejlesztik az egyensúly érzékedet, a test tudatodat és a mozgás koordinációdat. 
 • Nyújtás: óra végén pár perc nyújtás következik. Ez kulcsfontosságú a testi jólét és a sérülések megelőzése szempontjából. A nyújtás segíthet az izomláz csökkentésében és az izmok regenerálódásában az edzés után, növelhető az izmok rugalmassága, ami javítja a mozgástartományt és csökkenti a sérülés kockázatát. Nyújtás közben a test ellazul, ami segíthet a stressz és a feszültség csökkentésében.
Milyen rendszeresen érdemes járni reformer Pilates edzésre?

Minden mozgás számít. De ahhoz, hogy érezd a jótékony hatását a testeden hetente 2 edzés javasolt. Ha többször tudsz jönni, az még jobb. Fontos, hogy rendszeresen járj edzésre. Ha sok időt kihagysz 2 edzés között, akkor nem fogsz olyan jelentős változást és fejlődést elérni, mint aki rendszeresen jár. Fontos a következetes és rendszeres edzés.

 

Hány vendég tud egyszerre edzeni egy órán?

A Marina parti szalonban 7 db reformer gépünk van, tehát egyszerre maximálisan 7 vendég tud edzeni. Ha kevesebb vendég jön el, akkor természetesen kevesebben edzenek egyszerre. Előfordulhat olyan, hogy valamilyen oknál fogja kisebb létszámra volt meghirdetve egy óra, akkor kevesebben lesznek.

Férfiként részt vehetek az órán?

Igen! Szeretettel látunk férfiakat is az órán.

Milyen ruhában jöjjek edzésre?
 • Edzésre alkalmas kényelmes ruhában, ami nem feszélyez és nem korlátoz mozgás közben.  (pl.: leggings, edző felső, akár jóga ruha)
 • Sportcipőt nem kell hoznod.
 • Frissítőt érdemes hoznod.

FONTOS:

 • Jóga zokni szükséges, csúszásgátló talppal. Higiéniai és balesetvédelmi okok miatt. Nálunk a webshopban tudsz venni ITT,  és a helyszínen át tudod venni.
 • Kisméretű törülközőt. Higiéniai okok miatt.
Mit hozzak magammal az órára?
 • Edzésre alkalmas kényelmes ruhát.
 • Pilates/ jóga zokni, aminek a talpa tapadós! Higiéniai és balesetvédelmi okok miatt.
 • Kis törölközőt mindenképpen hozzál higiéniai okok miatt.
 • Frissítőt, amit tudsz inni.
 • Magadat és a jókedvedet! 🙂

Pilates zoknit tudsz venni nálunk a webshopban, és a szalonban át tudod venni.

Nézd meg a webshop-ot!

Szükséges a jóga/ Pilates zokni?

Igen, ilyen zoknit hozzál magaddal! Tapadós talpú jóga/ pilates zokni kötelező az órán való részvételhez. Ez stabilizál téged a gép használata közben, és segít elkerülni a megcsúszást.

A web áruházunkban tudsz venni nálunk, és a szalonban át tudod venni.

Hol tudok venni jóga/ Pilates zoknit?

webshopunkban, és a szalonban át tudod venni. A webshop-ban bank kártyás fizetéssel tudsz vásárolni, vagy utalással.

 

Elfelejtettem törölközőt vinni edzésre, mi történik?

 

 

Mi fog történni egy ilyen alkalommal?

Mi fog történni, mi a menete?

 • Amikor megérkezel, kérjük, hogy vedd le az utcai cipődet a bejáratnál és helyezd el a cipős szekrényen.
 • Kihelyeztünk kényelmes papucsokat, használd bátran! 🙂
 • Jelentkezz be a recepción!
 • A kabátodat akaszd az előtérben a fogasra.
 • Van egy kis öltözőnk, használd bátran átöltözésre. Vannak szekrényeink, ahova tudsz pakolni.
 • Ha már edző ruhában jöttél, akkor csak helyezd a táskádat, ruhádat az egyik szekrénybe. Az öltőző kulccsal zárható, így bármilyen értéket nyugodtan tárolhatsz benne.
 • Az előtérben kényelmesen foglalj helyet, ha előbb érkeztél, és várd meg, amíg a korábbi edzés befejeződik. Óra előtt 10 perccel érkezz meg.
 • A mosdó az edzőtérből közelíthető meg, ezért ha éppen edzés van, kérjük, hogy várd meg, amíg vége az órának.
 • Az edzés megkezdése előtt az edző ellenőrizni fogja, hogy érvényes regisztrációd van az órára.
 • Az edző meg fogja kérdezni, hogy van-e bármilyen panaszod, sérülésed, fáj -e valami. Megjegyzés: Az oktatónak fontos tudnia az olyan dolgokról, mint például a műtétek, fájdalmak, sérülések, vagy esetleg a terhesség. Ha mégsem kérdez rá, de neked van valami a fentiek közül, kérjük, ne félj odamenni az oktatóhoz és elmondani neki. Csak akkor tudják személyre szabni a gyakorlatokat, ha mindent tudnak rólad.
 • Válassz ki egy gépet magadnak, és foglald el!
 • Az edző mondani fogja, hogy milyen eszközöket hozz a gépedhez a tároló szekrényből. Vidd a kiválasztott géphez az eszközt. (pl.: labda).
 • Edzés után kérjük, hogy fertőtlenítsd le magad után a használt eszközöket, és tedd vissza az eredeti helyére. A teremben van kihelyezve fertőtlenítő szer.
 • Óra után hagyd el az edző teret, hogy a következő csoport is időben el tudja kezdeni az edzést.
 • Óra után az előtérben van még lehetőséged beszélgetni a többiekkel, vagy az edzővel, ha éppen nem ő tartja a következő órát is.
 • A recepción egyeztess egy következő edzés időpontot! A recepciós segíteni fog Neked. 🙂
 • Ha lejárt a bérleted a recepciós segít egy új bérlet vásárlásban.
 • Óra után kérjük, hogy az emailben kapott visszajelzést kérő űrlapot töltsd ki! Ez nagyon fontos számunka, hogy tudjunk a szolgáltatásunkon folyamatosan javítani.
 • Gyere máskor is! 🙂
Mennyivel előbb érkezzek az órára?

10 perccel az óra kezdete előtt érkezz meg, így van időd kényelmesen átöltözni. Az edzést pontosan kezdjük a meghirdetett időben. Érdemes egyébként már edző ruhában érkezni, és akkor csak a kabátot, táskát kell letenni.

Tudok venni nálatok innivalót, vagy harapnivalót?

A szalon nyitási időszakában még nem lesz, de hamarosan elérhető lesz üdítő, fehérje szelet, műzli szelet.

Bank kártyával tudsz fizetni.

 

Van öltöző?

Van egy kisebb öltözőnk, és szekrények, amiben le tudsz pakolni. Zuhanyzó nincsen. Ha teheted, edzőruhában gyere, hogy ne kelljen az öltözéssel időt tölteni.

 

Szükséges még tudnom valamit a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban?

Az Everflow Reformer Pilates szalon órájára történő on-line regisztrációval és a szolgáltatás igénybevételével a vendégünk automatikusan elfogadja és tudomásul veszi a házirendet és a beleegyező nyilatkozatot.

Házirend 

Beleegyező Nyilatkozat 

Tudok parkolni a közelben?
Igen, a Marina parton a szalon közelében vannak parkolók. A parkolás fizetős.
Fizetős a parkolás a Marinán?
Igen, este 8 óráig szükséges fizetni hétköznap.
Hogyan tudok jelentkezni az egyéni órára?

Egyenlőre a csoportos óráink indulnak, de hamarosan lesz lehetőség egyéni órára is. Az on-line időpontfoglaló felületen, ITT TUDSZ MAJD JELENTKEZNI.

Hogyan tudok jelentkezni a csoportos órára?

Az on-line időpontfoglaló felületen a webolalunkon. Itt jelentkezz!

Tudok bérletet venni a helyszínen?

Az órán való részvétel feltétele, hogy az óra megkezdése előtt jelentkezz be az órára. Az órára csak úgy tudsz bejelentkezni, ha van érvényes bérleted, vagy az órajegyet kifizetted. A helyszínen az óra után on-line, a Motibro foglaló rendszeren keresztül tudsz bérletet venni, ebben szívesen segítünk Neked a szalonban.

A fizetés az on-line felületen bankkártyával történik, vagy pedig a helyszínen is tudsz bérletet venni bankkártyás fizetéssel.

 

 

Milyen fizetési módok vannak?

On-line bankkártyás fizetés.

A szalonban bakkártyás fizetésre van lehetőséged. Kérésedre utalásos fizetést is be tudunk állítani. Ebben az eseten emailben kapod meg a számlát az utalási adatokkal együtt.

Készpénzes fizetés nincsen.

Szép kártyával fizethetek?

Igen, OTP Szép kártyával tudsz fizetni.

Van diák kedvezmény?

Bizonyos időszakokban van. Erről érdeklődj a szalon telefon számán.

20% kedvezményt kínálunk a diákoknak csoportos bérleteink, órajegyeink árából.

A diák bérletet telefonon, vagy személyesen a szalonba tudjátok megvenni, a diákigazolványod felmutatásával, vagy az igazolványodról készült fotó elküldésével az alábbi email címre: rececpio@everflow.hu

A kedvezmény más kedvezményekkel nem vonható összeg.

Mi az a páros bérlet?

Ha meglévő vendégünk vagy és hozol  egy teljesen új vendéget, aki még sose volt nálunk, akkor igénybe tudják venni a Páros bérletet. Vagy, ha két teljesen új vendég jön, akkor is használható. A páros bérlet választható 5 alkalmas/ fő, 10 alkalmas/ fő vagy havi korlátlan típusban. A Páros bérlet csoportos edzés formára választható, amellyel mind a ketten tudtok edzeni, de nem kell egy időben járnotok edzésre.  Az 5 alkalmasnál 1 ajándék órát adunk,  amit egyikőtök tud felhasználni, a 10 alkalmasnál összesen 2 ajándék órát adunk Nektek. A bérlet 40 % kedvezménnyel vásárolható meg a normál bérlet árához képest.

A páros bérletet telefonon, online vagy személyesen a szalonba tudjátok megvenni. A második személyt mi tudjuk hozzárendelni a bérlethez telefonon keresztül, vagy a recepción.

A kedvezmény más kedvezményekkel nem vonható összeg.

Sajnos nem tudok menni, hogyan tudom lemondani az órát?

Legkésőbb az óra megkezdése előtt 24 órával tudod lemondani az órát az on-line felületen a saját fiókodban.

Mennyivel előbb szükséges bejelentkeznem az edzésre?

Az edzésre minimum a kezdés előtt 1 órával jelentkezz be.

Kérjük, hogy ha tudod, hogy mikor szeretnél jönni edzeni, akkor ne hagyd a bejelentkezést az utolsó pillanatra, és jelentkezz be hamarabb.

Az 1 órával előtti jelentkezést azzal a céllal biztosítjuk, hogy aki hirtelen dönti el, hogy szeretne egyet edzeni és leszalad a környékbeli házakból, akkor legyen még lehetősége.

Mi történik, ha nem tudok elmenni az órára?

Legkésőbb az óra megkezdése előtt 24 órával tudod lemondani az órát. Ha 24 órán belül mondod le az órát, akkor levonjuk a bérletedből. Megértésed köszönjük!

Milyen bérletek vannak?

Itt tudsz tájékozódni a bérletekről:

Árak, bérletek – Everflow.hu

 

Ha veszek egy bérletet, akkor a bérlet mikortól indul?

A bérleteink aktiválódó bérletek, amely azt jelenti, hogy a bérlet kezdő érvényessége az első órarészvétel napja. Pl.: lehetséges, hogy megveszed és csak 2 hét múlva jössz edzeni, ebben az esetben  nem a vásárláskor kezdődik az érvényessége.

Milyen a családi jegy?

A családi bérlet 2 főnek szól. Szeretnénk a családokat támogatni, így az anya-lánya, testvéreknek vagy a férj-feleségeknek segíteni. A bérlet megvásároható 5 vagy 10 alkalmas bérletként, amelyet csak 2 személy használat. A bérlet on-line megvásárolható, azonban a recepción tudjuk a második személyt a bérlethez rendelni. Ehhez szükséges személyesen a szalonba bejönni és ott igazolni, hogy valóban családtagokról van szó.

Terhesen részt vehetek az órán?

A terhesség első 3 hónapjában nem vehetsz részt ilyen edzésen. A terhesség 3. hónapjától jöhetsz reformer Pilates edzésre. A gyakorlatokat természetesen az edző személyre fogja szabni.

 

Gyermek vállalás előtt érdemes reformer Pilates edzésre járni?

Igen, ha teheted rendszeresen járj a terhesség előtt Reformer Pilates edzésre. Nagyon szépen megerősíti a mélyizmaidat, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebb legyen a baba kihordása, valamint a szülés is.

Szülés után mehetek Reformer Pilates edzésre?

Igen, ha teheted minél előbb kezdd el szülés után a Reformer Pilates edzést. Nagyon jól erősíti a mély izmokat, sőt a szétnyílt hasizmot is szépen összehúzza. Mindenképpen jelezd az oktatónak, ha szülés után vagy. Így jobban oda tud rád figyelni és személyre szabni a gyakorlatokat.

Nem vagyok még 18 éves, részt vehetek az órán?

Igen. 16 éves kor az alsó korhatár. 18 év alatt szükséges egy szülői beleegyező nyilatkozat az órán való részvételre.  Az első óra alkalmával kérjük, hogy a szülői beleegyező nyilatkozatot hozd magaddal és add le az oktatónak.

Műtét után vagyok, részt vehetek az órán?

Minden esetben szükséges az orvos szakvéleménye. Műtét után általában gyógytornát szoktak javasolni. Ha az orvos konkréten gyógytornát írt elő, akkor kérjük, hogy ott kezd a műtét utáni rehabilitációt. 

Minden ilyen, vagy ehhez hasonló esetben tájékoztasd óra előtt az oktatót!

Van testi panaszom, mehetek edzésre?

Nagyon fontos, hogy minden esetben, amikor bármilyen testi panaszod, sérülésed vagy fájdalmad van, tájékoztasd óra előtt az oktatót. Ő meg fogja mondani, hogy az órán részt tudsz -e venni, vagy sem. 

Túlsúlyos vagyok. Mehetek reformer Pilates edzésre?

Igen, várunk szeretettel!

Mi az a "Vendég ajánlói program"?

Ez egy program a hűség és az elégedettség jegyében.

Szeretnénk megköszönni, hogy minket választottatok és arra ösztönöznünk, hogy osszátok meg pozitív tapasztalataitokat ismerőseitekkel, és barátaitokkal. 

A Program lényege:

Amennyiben ajánlásodra 3 új, fizető vendég is ellátogat hozzánk, meglepetésként egy ajándék órát adunk a bérletedhez. 

Ez nem csak egy óra, hanem ezzel szeretnénk kifejezni, hogy mennyire értékeljük, hogy Te vagy, és segítessz népszerűsíteni a reformer pilatest és a szalonunkat.

Mit kell tenned?

 1. Mesélj a barátaidnak: Egyszerűen csak oszd meg élményeidet, tapasztalataidat a refomer edzésekről, ha elégedett vagy szolgáltatásainkkal. Meséld el barátaidnak, kollégáidnak, ismerőseidnek és bátorítsd őket, hogy ők is próbálják ki ezt az edzésformát nálunk.
 2. Küldd el ajánlásaidat: Amikor ismerősöd úgy dönt, hogy minket választ, és eljön hozzánk edzeni, kérjük, hogy töltsd ki az ajánló űrlapunkat, amit ezen a linken találsz. Ennek segítségével tudjuk nyomon követni, hogy ki, melyik vendéget ajánlotta, és hozta el hozzánk.
 3. Amikor az általad meghívott  3 új vendég volt nálunk, akkor ajándékba adunk egy órát a bérletedhez!

Kérjük, vegyél részt ebben a programban, segíts nekünk abban, hogy egyre több emberhez eljusson a Reformer Pilates és a szalonunk híre. Célunk, hogy minél több ember be tudja építeni az életébe ezt a mozgásformát, szenvedélyt. 🙂

 

Nyaralni megyek, és ezért az aktív bérletemből elveszítek egy hetet?

Mivel a nyári hónapok az utazások és a kikapcsolódás időszaka, szeretnénk lehetővé tenni számotokra, hogy bérleteiteket rugalmasan kezelhessétek ebben az időszakban. Ezért  2024. június 1. és augusztus 31. között minden bérlet esetében egyszeri lehetőséget biztosítunk arra, hogy maximum egy hétre meghosszabbítsátok/ szüneteltessétek a bérleteiteket, ha a nyaralás pont beleesik egy aktív bérlet időszakába. Ha úgy döntötök, hogy utazás miatt szüneteltetitek a bérleteteket, az érvényességi időt  meghosszabbítjuk maximum 7 nappal. Ezzel biztosíthatjátok, hogy nyaralásotok alatt sem veszítitek el a már meglévő bérleteitek napjait, vagy nem kell azon aggódni, hogyan vegyetek bérletet úgy, hogy ne essen bele a nyaralás.

A szüneteltetés menete a következő:

Kérjük, küldjetek nekünk egy e-mailt a recepcio@everflow.hu címre, amelyben megadjátok, hogy 

 • A bérlet tulajdonos nevét
 • Pontosan melyik dátumtól melyik dátumig utaztok el, és szeretnétek szüneteltetni a bérleteteket. 
 • Miután megkaptuk az e-mailt, mi intézkedünk a fiókotokban történő módosításokról.

Fontos megjegyezni, hogy minden bérlet csak egyszer szüneteltethető ebben a nyári időszakban.