Mi az a Reformer Pilates?

 

Ez egy rendkívül sokoldalú és hatékony edzésforma, amely lehetővé teszi a teljes test edzését és fejlesztését. 

A pilates reformer olyan sport, amelyet a tudatos emberek választanak, akik aktívan szeretnék fejleszteni és edzeni a testüket és szem előtt tartják az izületeik és a gerincük egészséget. Ez az edzésforma nem csak az erőnléti szintet javítja, hanem figyelmet fordít a testtartásra, az ízületek védelmére és a mély izmok fejlesztésére, amely az ülő, mozgásszegény életmód mellett kiemelkedően fontos. Tökéletes megoldás a test erősítésére, nyújtására, a testtartás javításra, az egyensúly és a testtudat fejlesztésre.

A reformer gép kiváló előnye, hogy egy rugós ellenállással dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy az izmokat harmonikusan mozgassuk anélkül, hogy túlterhelnénk az ízületeinket és a gerincünket.

 

 

Mi az a Reformer Pilates?

 

Ez egy rendkívül sokoldalú és hatékony edzésforma, amely lehetővé teszi a teljes test edzését és fejlesztését. 

A reformer Pilates olyan sport, amelyet a tudatos emberek választanak, akik aktívan szeretnék fejleszteni és edzeni a testüket és szem előtt tartják az izületeik és a gerincük egészséget. Ez az edzésforma nem csak az erőnléti szintet javítja, hanem figyelmet fordít a testtartásra, az ízületek védelmére és a mély izmok fejlesztésére, amely az ülő, mozgásszegény életmód mellett kiemelkedően fontos. Tökéletes megoldás a test erősítésére, nyújtására, a testtartás javításra, az egyensúly és a testtudat fejlesztésre.

A reformer gép kiváló előnye, hogy egy rugós ellenállással dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy az izmokat harmonikusan mozgassuk anélkül, hogy túlterhelnénk az ízületeinket és a gerincünket.

 

Kinek ajánljuk?

  • Akik szeretnék az alakjukat, testüket formálni.
  • Akik tónusos, szálkás izomzatra vágynak.
  • Akiknek célja, hogy erősödjenek.
  • Akiknek fontos, hogy a mély izmaikat megerősítsék.
  • Akik egyszerűn csak fittebbek szeretnének lenni.
  • Akik az ülő életmód mellett keresik a megoldást a testük karbantartására.
  • Hát, nyak, derék fájdalmakkal küzdőknek.
  • A rehabilitációtól egészen az élsportolókig.
  • Mindenkinek, akinek fontos a mozgás.

 

Mi az, amit el tudsz érni ezzel az edzés módszerrel?

Erősebb test, erős mély izmok

Erősítés

A reformer Pilates gyakorlatok kiválóan alkalmasak az izmok erősítésére, különösen a mély izmokat célozza meg, amelyek a törzs stabilitását biztosítják. A reformer Pilates gyakorlatok segítenek erősíteni a has, a hát, a láb és a kar izmokat. Ez a mozgásforma garantálja a törzs izmok egészségét.

Tónusos, szálkás test

Test formálás, alakformálás

Ez egy hatékony alakformáló edzés. A gyakorlatok segítenek erősíteni az izmokat, ezáltal egy tónusos, esztétikus izomzat alakítható ki. Egyedi módon ötvözi az erőnléti és rugalmassági gyakorlatokat, célzottan erősítik a mélyizmokat, elősegítve a karcsúbb, tónusosabb test kialakítását.

megfelelő tartás

Testtartás

Az órán végzett gyakorlatok segítségével elérhető egy helyes, természetes és egészséges tartás. A mély izmok edzésével, különösen a törzsizmok megerősítésével, elkerülhetjük a hát, derék és nyak fájást. Az egyik legjobb mozgásforma a rendszeresen ülő munkát végzők számára. 

mozgás tartomány növelés

Nyújtás, hajlékonyság növelés

Ezek a gyakorlatok segítenek a test nyújtásában, rugalmasságának növelésében, ami számos előnnyel jár, beleértve a mozgástartomány növekedését, a sérülések kockázatának csökkentését és az általános közérzet javítását.

Könnyed mozgás

Jó funkcionalitás

A reformer pilatesre tekinthetünk, mint funkcionális edzésre, mert a gyakorlatok az izomcsoportok összehangolt működését és a mozgások kontrollját fejlesztik. Ezáltal hozzájárulnak a mindennapi tevékenységek (munka, egyéb sport) hatékonyabb, könnyedebb és biztonságosabb végzéséhez. 
általános fittség

Fittség növelése

Egy komplex és hatékony módszer a fittség javítására, amely ötvözi az izomerősítést, a rugalmasság növelést és a core stabilitást. Az edzés során végzett kontrollált és célzott mozgások nemcsak az izomtónust fejlesztik, hanem javítják a test rugalmasságát és mozgékonyságát is, ami elősegíti a jobb testtartást is. Mozgás során a tudatos légzés és a mozgás összehangolása hozzájárul a stressz csökkentéséhez, a mentális jólléthez és a testi-lelki harmóniához.

rehabilitáció

Sérülésekből felépülés

A Pilates reformer gyakorlatok segítenek erősíteni az izmokat és növelni a mozgástartományt, ezáltal alkalmas különböző sérülések utáni rehabilitációra, és segít a felépülésben.

 

Mi jellemzi még a Reformer Pilatest?

Változatos

Ezen a gépen rengeteg féle gyakorlatot lehet elvégezni. Szinte végtelen a kombinációk lehetősége. Az edzések ebből adódóan változatosak és teljes mértékben személyre szabhatóak.

Biztonságos

Az edzésen képzett oktatóink segítenek Neked és mindenre felhívják a figyelmet. A gép fizikai határai és a rugók segítenek, hogy a megfelelő tartományban végezd a mozgást.

Beállítható erősség

Változtathatjuk a testsúlyunk eloszlását a gép felületén, vagy állíthatjuk a rugók erősségét, amely az ellenállás mértékét változtatja meg. Ezáltal nehezíthetjük, vagy akár könnyíthetjük a gyakorlat kivitelezését.

Eltökéltség. Kitartás. Eredmények.

Légy az, aki sohasem adja fel.

 

Csoportos és egyéni edzések

Csoportos edzés

Létszám: A szalonban 7 gép áll a vendégek rendelkezésére, tehát maximum 7 fő vesz részt az órán.

Megjegyzés: Ezt a csoportos mozgásformát ajánljuk, akkor, ha bármilyen életszakaszban és fizikai állapotban vagy. Az oktató nagy figyelemmel segíti a vendégeket, és a gyakorlatotokat igény esetén személyre szabja.

Szintek: kezdő, közép-haladó, haladó

Jóga/ Pilates tapadós talpú zokni szükséges. (A webshopban tudod megvenni, és a szalonban átvenni) 

Személyi edzés

Létszám: Az oktató csak Veled foglalkozik abban az egy órában. Rajtad kívül más vendég nem vesz részt a foglalkozáson.

Megjegyzés: Azoknak a vendégeknek ajánljuk, akik szeretnének egyedül edzeni, úgy, hogy az oktató teljes figyelemmel és szaktudásával csak rájuk figyel. A gyakorlatokat az edzettségi szintednek megfelelően rád szabja.

Szintek: kezdő, közép-haladó, haladó

Jóga/ Pilates tapadós talpú zokni szükséges. (A webshopban tudod megvenni, és a szalonban átvenni)

Időpont egyezetés a szalon recepción vagy telefonon.

Amire kiemelten odafigyelünk

Edzés módszerünk

Pontosan elmagyarázzuk és bemutatjuk

Minden gyakorlatot alaposan elmagyarázunk és bemutatunk, így biztosítva, hogy pontosan megértsétek a mozdulatokat, a gyakorlatok lényegét és azok hatását.

 

 

Figyelünk rád és mindenben segítünk

Mindig figyeljük és javítjuk a mozdulataidat  a gyakorlatok végrehajtása során. Segítünk a helyes kivitelezésben, többek között a helyes testtartás kialakításában. Teljesen kezdőként sem fogod magad elveszve érezni az órán, odafigyelünk Rád!

Egyéni adottságokra is tekintettel vagyunk

Figyelünk az egyéni adottságokra és szintekre még a csoportos órák során is. A gyakorlatok során biztosítjuk azt, hogy a saját képességeidnek megfelelően tudj haladni. Tudunk egyszerűbb vagy akár nehezebb variációkat ajánlani, ha arra van szükséged.

Minden egyes lépéssel közelebb kerülsz a célodhoz.