Fekvőpanel

76,200 Ft

A pilates fekvőpanel egyedülálló eszköz a  gyakorlatok során, amely sokféle lehetőséget kínál a test egészének erősítésére, nyújtására és stabilizálására. Használata segíthet a test és az elme egészségének javításában, és hozzájárulhat az általános jó közérzet fenntartásához.

Lehetőséget kínál a test nyújtására, erősítésére és stabilizálására, valamint a testtudatosság fejlesztésére. Gyakorlatokat lehet rajta végezni állva, ülve, fekve és oldalra fekve is.

Kategória: Címkék: ,

Leírás

 

A Pilates fekvőpanel egy rendkívül hatékony eszköz a gyakorlatok végrehajtásához, amely lehetővé teszi a rugalmasság, az erő és a testtudatosság fejlesztését.

Ez az eszköz különösen hasznos lehet azok számára, akik sérülésből lábadoznak, vagy korlátozott mozgékonysággal rendelkeznek, mivel lehetővé teszi számukra, hogy biztonságosan és hatékonyan végezzenek gyakorlatokat.

Az fekvőpanel használatának előnyei:

1. Rugalmasság növelése: A fekvőpanel segíti a test nyújtását és rugalmasságának növelését. A különböző gyakorlatok során a test különböző részeire irányított nyújtások segítik a test teljes hosszában lévő izmok és szövetek hajlékonyságát.

2. Erőfejlesztés: A fekvőpanelen végzett gyakorlatok erősítik a test különböző izmait, beleértve a hasizmokat, hátizmokat, farizmokat, és alsó végtag izmait is. A rezisztenciát nyújtó rugalmas szalagok, vagy súlyzók segítségével tovább növelhető az edzés hatékonysága.

3. Stabilitás és egyensúly: A fekvőpanel instabil felületet biztosít, amely javítja az egyensúlyt és a stabilitást. Ezáltal erősíti a stabilizáló izmokat és segít megelőzni a sérüléseket.

4. Testtudatosság fejlesztése: A fekvőpanelen végzett gyakorlatok közben fokozott figyelmet fordítunk a testünk helyes helyzetére és mozgására. Ez segít a testtudatosság fejlesztésében és az egészséges testmechanizmusok kialakításában.

Hogyan használható:

– A fekvőpanellel lehetőségünk van különböző nyújtó, erősítő és stabilizáló gyakorlatok végrehajtására. Például a csípő- és mellkasnyújtások, lábemelések, oldalra hajlítások és egyensúlygyakorlatok mind kiválóan elvégezhetők ezen az eszközön.

– A szalagok és súlyzók hozzáadásával tovább növelhetjük az edzés intenzitását és hatékonyságát. Ezek a kiegészítők segítenek erősíteni a felső test izmait és változatosságot hoznak az edzésbe.

– A Pilates fekvőpanel rendkívül sokoldalú eszköz, amely minden szintű gyakorló számára alkalmazható. Kezdők számára könnyű, alap gyakorlatokat kínál, míg haladóknak lehetőséget ad kihívóbb és összetettebb gyakorlatok végrehajtására.

Miben segít az eszköz?

  1. Stabilitás és egyensúly: A merev, stabil felület lehetővé teszi a gyakorlók számára, hogy hatékonyan és biztonságosan gyakoroljanak anélkül, hogy a platform mozgása lenne befolyással a gyakorlatokra. Ez segíthet a stabilizációs izmok erősítésében és az egyensúly javításában.
  2. Nyújtás és mobilitás: A lapos felület lehetővé teszi a test nyújtását és mozgékonyságának javítását. Gyakorlatokat lehet végezni a test különböző részeire irányuló nyújtással és mobilizációval, ami hozzájárulhat a test rugalmasságának és mozgékonyságának növeléséhez.
  3. Erőfejlesztés: Az eszközön végzett gyakorlatok lehetővé teszik az izmok erősítését és az egész test funkcionális erőjének fejlesztését. A platform stabil felülete segít koncentrálni az izmokra és hatékonyan végrehajtani az erősítő gyakorlatokat.
  4. Testtudatosság fejlesztése: A Pilates gyakorlatok végrehajtása során a gyakorlóknak fokozott figyelmet kell fordítaniuk a testük helyes helyzetére és mozgására. Ez segít a testtudatosság fejlesztésében és az egészséges testmechanizmusok kialakításában.

A Pilates fekvőpanel rendkívül hatékony eszköz a test rugalmasságának, erősségének és stabilitásának fejlesztésére. Különféle gyakorlatokkal alkalmazkodik az egyén egyedi igényeihez és képességeihez, és lehetővé teszi az edzés személyre szabását. Rendszeres használatával javulhat az állóképesség, az izomerő és az egész testtudatosság, ami hozzájárulhat a fizikai és mentális egészség fenntartásához.

Az ár a jelen nyersanyagár ingadozása miatt tájékoztató jellegű.