Bambusz csúszásgátló zokni – fekete

3,500 Ft

Méretek:

 • 35-40

összetétel:

 • 80 % bambusz
 • 18 % poliamid
 • 2 % elasztán

 

 

Csúszásgátló zokni

Ez a különleges csúszásgátló zokni  tökéletes választás azok számára, akik értékelik a kényelmet és a stílust. A prémium minőségű anyagokból készült, lélegző zokni ideális mindennapi viseletre. A különleges csúszásmentes talp biztosítja a stabil tapadást, ami nélkülözhetetlen otthon, vagy akár a pilates teremben.

A csúszásgátló zoknik fontos elemei a jóga gyakorlatoknak, mivel több előnnyel is szolgál:

 1. Tapadás: A Pilates zoknik általában csúszásgátló mintákkal rendelkeznek a talpukon, ami növeli a tapadást a matracon vagy a Pilates gépeken, így csökkentve a csúszás veszélyét.
 2. Higiénia: A zokni véd a közvetlen érintkezéstől a gyakorlófelületekkel, ami segíti a higiéniát és csökkenti a gombás fertőzések vagy egyéb bőrproblémák kialakulásának kockázatát.
 3. Stabilitás: A jobb tapadás segít stabilizálni a lábakat és a test egyéb részeit a gyakorlatok során, ami fokozza a testtartás pontosságát és a gyakorlatok hatékonyságát.
 4. Melegség: A zokni segít a lábfej melegen tartásában, ami növeli a komfortérzetet és segít megelőzni az izomgörcsöket, különösen hűvösebb környezetben.
 5. Védelem: A zokni védelmet nyújt a lábfejnek a dörzsölődéstől, a horzsolástól és egyéb sérülésektől, amelyek gyakran előfordulhatnak a gyakorlás során.
 6. Érzékelés: A jó minőségű jóga zoknik megőrzik a lábfej érzékelő képességét, ami fontos a helyes testtartás és az izmok irányításának fejlesztésében.
 7. Támogatás: Egyes speciális jóga zoknik extra támogatást nyújtanak a lábíveknek és a bokának, ami segíthet megelőzni az esetleges sérüléseket.

A csúszásgátló zokni zokni tehát nem csak praktikus eszköz a biztonságos és higiénikus gyakorláshoz, hanem támogatja a mozgás minőségét és javítja a gyakorlatok végrehajtásának pontosságát.

joga_zokni_rozsaszin

Csuszásgátló zokni különbségek

A kis gumi és a nagy gumi talpú zoknik közötti különbség általában a tapadást biztosító felület méretében és mintázatában van. Itt van néhány jellemzőjük és a használatukra vonatkozó megfontolások:

Kis gumi talpú  jóga zoknik:

 • Tapadás: Kis gumi talpú csúszásgátló zoknik általában diszkrétebb, kisebb tapadó elemekkel rendelkeznek, amelyek lehetnek pöttyök vagy más kis méretű minták. Ezek az elemek fokozzák a tapadást, de nem borítják az egész talpat.
 • Rugalmasság: A kevesebb gumi miatt ezek a zoknik általában rugalmasabbak, így több mozgásszabadságot biztosítanak.
 • Kényelem: A kisebb gumi felület miatt ezek a zoknik kényelmesebbnek érezhetők a hosszabb időszakokra, különösen, ha nem igényelnek folyamatos megállást vagy intenzív mozgást.
 • Légáteresztő képesség: Mivel kevesebb a gumi, általában jobban szellőznek, így több levegőt engednek a lábhoz.

Nagy gumi talpú pilates zokni:

 • Tapadás: Nagy gumi talpú csúszásgátló zokniknál a gumi az egész talp felületét vagy annak jelentős részét lefedi, ezáltal nagyobb tapadó felületet biztosítva, amely különösen csúszós padlók esetén előnyös.
 • Stabilitás: Nagyobb gumi talpú zoknik általában jobb stabilitást és támogatást nyújtanak, mivel a nagyobb tapadó felület több kontaktuspontot biztosít.
 • Védelem: Nagyobb gumi talpú zoknik esetében a láb több része védett a sérülésekkel és a szennyeződésekkel szemben, ami higiénikusabb környezetet teremthet.
 • Hőszigetelés: Mivel több anyag található a talpon, ezek a zoknik melegebbek lehetnek, ami hidegebb környezetben előnyös lehet.

A választás során fontos figyelembe venni a pilates gyakorlat sajátosságait, a személyes kényelmet és a tapadásra vonatkozó igényeket. Ha a gyakorlat sok álló pozíciót vagy egyensúlyozást igényel, akkor a nagy gumi talpú zoknik lehetnek előnyösebbek. Ha viszont a gyakorlat több mozgást és rugalmasságot igényel, vagy a légáteresztő képesség kiemelten fontos, akkor a kis gumi talpú zoknik lehetnek a megfelelőbb választás.

Vissza a zokni webshopba

További információk

Méret

35-38, 38-41